Συχνές ερωτήσεις

Εδώ θα σας λύσουμε τις βασικές απορίες σας σχετικά με τον σύλλογο μας και την σκοποβολή. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Γενικές Ερωτήσεις

Τι χρειάζομαι για να γραφτώ;

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας στην σκοπευτική λέσχη Ζεύς θα βρείτε εδώ.

Η σκοποβολή είναι επικίνδυνο άθλημα;

Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα και επικινδυνότητα δεν υπάρχει, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας όπως και κάθε αθλητής. Σωματική επαφή δεν υπάρχει με τους άλλους αθλητές, όπως στα περισσότερα αθλήματα, οπότε μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την σκοποβολή ως ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα και με τους λιγότερους τραυματισμούς.

Ενδείκνυται η σκοποβολή για παιδιά;

Η ενασχόληση με το άθλημα της σκοποβολής μπορεί να ξεκινήσει στην ηλικία των 8 ετών με αεροβόλα όπλα, όπου και μπορεί ο νέος αθλητής να αγωνιστεί στην κατηγορία των Παίδων Α' σύμφωνα με το καταστατικό της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Μπορώ να δοκιμάσω πριν αποφασίσω;

Φυσικά! Στον χώρο μας μπορεί ο καθένας, που ενδιαφέρεται για το άθλημα μας, να δοκιμάσει την πρώτη φορά που θα επισκεφτεί τον χώρο μας.

Πραγματοποιούνται μαθήματα σκοποβολής;

Δεν πραγματοποιούνται μαθήματα όπως οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν. Η σκοποβολή είναι άθλημα, που σημαίνει ότι οι αθλητές κάνουν προπόνηση. Ωστόσο, θεωρητικά μαθήματα ασφαλείας πραγματοποιούνται σε πρώτο βαθμό, εναρμόνησης με τον χώρο, κατανόησης των κανόνων λειτουργίας του σκοπευτηρίου και αμέσως μετά τρόπος σκόπευσης, θέση του νέου αθλητή κτλ.

Αν δεν θέλω να πάρω μέρος σε αγώνες μπορω;

Στο σκοπευτήριο μας, μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το άθλημα της σκοποβολής ως χόμπι. Μπορεί δηλαδή να ασχοληθεί με το άθλημά μας όχι με απώτερο σκοπό και στόχο τους αγώνες. Βασική όμως προϋπόθεση είναι η εγγραφή του στην ΣΚ.Λ.ΖΕΥΣ και κατ΄ επέκταση στην ΣΚΟΕ.

Μπορεί να ξεκινήσει κανείς την σκοποβολή στα 30, 40 ή 50;

Και βέβαια! Το άθλημα μας δεν έχει ηλικία και ίσως είναι το μοναδικό άθλημα που μπορεί κανείς να ασχοληθεί και να κάνει πρωταθλητισμό ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες. Είναι πολλά τα παραδείγματα στο παγκόσμιο στερέωμα, που το επιβεβαιώνουν αυτό.

Θα μπορέσουμε να δούμε και να γνωρίσουμε την Άννα Κορακάκη;

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη ανήκει στο σωματείο Ωρίων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σε κάποιους επιλεγμένους αγώνες, που ορίζονται από την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της και σύμφωνα πάντα με τον προπονητή της Τάσο Κορακάκη, λαμβάνει μέρος σε κάποιους αγώνες στον Ελλαδικό χώρο.

Ποια σκοπευτικά αγωνίσματα έχει ο σύλλογος;

Το σωματείο μας ασχολείται κυρίως με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα του σταθερού στόχου. Ο χώρος μας στην Καλλιθέα είναι χώρος αεροβόλων όπλων. Τα άλλα αγωνίσματα (πυροβόλα) πραγματοποιούνται σε σκοπευτήρια πυροβόλων όπλων. Ένας αθλητής της Σκ.Λ.ΖΕΥΣ μπορεί να αγωνιστεί ή να προπονηθεί και στα αντίστοιχα αγωνίσματα των πυροβόλων όπλων του σταθερού στόχου.

Ωστόσο, εγγεγραμμένος στην Σκ.Λ.ΖΕΥΣ δύναται η δυνατότητα να ασχοληθεί και με τις άλλες κατηγορίες του αθλήματος της σκοποβολής, όπως ο πήλινος στόχος (τραπ-σκητ κτλ) όπως και με την πρακτική σκοποβολή, χωρίς όμως να δίνεται ο εξοπλισμός από το σωματείο μας.

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΖΕΥΣ

Που θα μας βρείτε

  • Παναγή Τσαλδάρη 421
  • Καλλιθέα Αττική
  • ΤΚ 17675

Επικοινωνία

Επίσημο μέλος της

Σκοπευτικος συλλογος ΖΕΥΣ © 2019  | Κατασκευη Ιστοσελιδων - Web Builders